Blog içi arama

13 Ağustos 2022 Cumartesi

Anadolu Üniversitesi Müzik Algısı Testleri (AUMMAT)

 

Anadolu Üniversitesi Müzik Algısı Testleri (AUMMAT)

7 yaş üzeri tüm bireylerin kişisel müzik algıları ile ilgili bilgi sahibi olmasını amaçlayan, Anadolu Üniversitesi’nde bilimsel yöntemlerin kullanıldığı bir çalışma ile uzman bir ekip tarafından geliştirilmiştir. Alan uzmanlarının görüşleri ve  kontrolü ile geçerlilik ve güvenilirlik çalışmalarından geçmiş bilimsel bir çalışma ürünüdür. Uygulama kullanıcılarının rahat ve kolay bir kullanabilmesi için tasarlanmıştır. Yerel ve taşınabilir tüm cihazlardan kolayca erişilebilir ve uygulama gerçekleştirilebilir (Müzik Algısı | AUMMAT (anadolu.edu.tr).

 Anadolu Üniversitesi Müzik Algı Testi (AMAT)

Bu test Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında Prof. Dr. Ozan Evrim Tunca (Müzik ve Müzik Eğitimi) yürütücülüğünde, Prof. Dr. Şükrü Torun (Nöroloji/Nörokreatif Müzik Terapi) ve Prof. Dr. Evrim Genç Kumtepe (Ölçme ve Veri Analisti) Doktor Öğr. Üyesi Yusuf Zafer Can Uğurhan tarafından hazırlanmıştır (https://aummat.anadolu.edu.tr/amat/).

 Anadolu Üniversitesi Makamsal Müzik Algı Testi (MAMAT)

Bu test Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında Prof. Dr. Ozan Evrim Tunca (Müzik ve Müzik Eğitimi) yürütücülüğünde, Prof. Dr. Şükrü Torun (Nöroloji/Nörokreatif Müzik Terapi), Prof. Dr. Evrim Genç Kumtepe (Ölçme ve Veri Analisti), Doç. Esra Berkman , Öğr. Gör. Ebru Kemalbay Eren ve Öğr.Gör.Dr. Yusuf Zafer Can UĞURHAN tarafından hazırlanmıştır (https://aummat.anadolu.edu.tr/mamat/ ).



Hiç yorum yok:


" Bir şey yapmaya ve o konuda küçük bir adım atmaya karar veriyorsunuz. Aniden, o küçük adım bir rüzgara dönüşüyor, büyüyor, hızlanıyor ve sizi asla geriye dönüş imkanı olmayan yerlere götürüyor... Böylesine bir olasılığı her an düşleyebilir, hatta öngörebilirsiniz de fakat yaratılan rüzgarın daha ne kadar büyüyebileceğini hiç kestiremezsiniz."