Blog içi arama

5 Eylül 2020 Cumartesi

Repertuar Türküleri Külliyatı" (REPERTÜKÜL - TÜRKÜPEDİA)

  TRT Kurumu, türkü notalarını biriktirme, muhafaza etme ve seslendirerek halka ulaştırmanın yanı sıra bu notaları dijital ortama aktarıp, herkesin ulaşabileceği bir hale getirerek de çok büyük bir hizmette bulunmuştur. 

     TRT Türk Halk Müziği Repertuar'ı baz alınarak hazırlanan "Repertuar Türküleri Külliyatı" (REPERTÜKÜL) ismini verdiğimiz bu çalışma ise zaten mevcut olan bu değerlerin daha derli - toplu kullanımı ve daha kolay ulaşımı amaçlanarak hazırlanmıştır. Bu çalışmada hem profesyonel müzisyenlerin, hem türkülerimizi öğrenmek isteyenlerin ve hem de  türküler üzerine araştırma yapanların işine yarayacak bir takım sınıflandırmalar yapılmaya çalışılmıştır. Sonraki yıllarda repertuara henüz girmemiş türküler ile Bestelenmiş Türküler'i de kapsayacak şekilde genişletilmiş ve çalışma REPERTÜKÜL - TÜRKÜPEDİA ismini almıştır.


https://www.repertukul.com/

Hiç yorum yok:


" Bir şey yapmaya ve o konuda küçük bir adım atmaya karar veriyorsunuz. Aniden, o küçük adım bir rüzgara dönüşüyor, büyüyor, hızlanıyor ve sizi asla geriye dönüş imkanı olmayan yerlere götürüyor... Böylesine bir olasılığı her an düşleyebilir, hatta öngörebilirsiniz de fakat yaratılan rüzgarın daha ne kadar büyüyebileceğini hiç kestiremezsiniz."