Blog içi arama

18 Mart 2010 Perşembe

Renklerle Notalar

Notaların renklerle öğretiminde kullanılabilecek bir kaynak. Resme tıklayarak inceleyebilirsiniz.
Notalar

15 Mart 2010 Pazartesi

Ses Nedir?







Ses denince aklımıza, atmosferde yol alan titreşimler gelir. Atmosferde titreşen bir nesne, çevresindeki hava moleküllerini hareket ettirir. Hava noleküllerinin dairesel hareketi, kulakların hissedebileceği basınç değişimi dalgaları yaratır. Farklı tireşimler yayan nesnelerden farklı sesler duymamızın nedeni, ses dalgalarının frekansındaki farklılıklardır. Frekans (ya da bir sesin perdesi), ses dalgalarının bir saniyedeki döngü sayısıdır. Birimiyse “Hertz”dir (Hz). Yüksek frekanslı sesleri, “yüksek perde” olarak duyarız. Polis düdüğü ya da siren sesi gibi yüksek perdeli sesler, saniyede binlerce döngüden oluşan, yüksek frekanslı seslerdir. Uzaktaki bir gökgürültüsünün ya da tuba gibi müzik aletlerinin sesi, alçak perdeli, yani düşük frekanslıdır. Sağlıklı bir insan, 20 – 20.000 Hertz arasındaki sesleri işitebilir. En duyarlı olduğu seslerse, 500 – 8000 Hertz aralığındakilerdir. Bu aralık, insanların konuşma seslerine karşılık gelir.
Sesler, yoğunluklarına, başka bir deyişle yüksekliklerine göre de sınıflandırılabilir. Bu, sesin basınç düzeyidir ve “desibel”le (dB) ölçülür. Ses ne kadar yüksekse, ses basıncının desibeli de o kadar yüksek değerdedir. Basıncı 120 – 140 desibelin üstündeki sesler insanları rahatsız eder.

Ses hakkında aşağıdaki resme tıklayarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Ses

Kaynak: http://www.biltek.tubitak.gov.tr/

Yağmur Çubuğu Yapma


Gerekli Malzemeler
Silindir şeklinde boru/ip/kalem/çivi (kürdan ya da kibrit çöpü de olur)/
pirinç (arpa şehriye, k›rm›z› mercimek, bulgur, m›s›r ve kuru fasulye
taneleri, kum, çak›l tafllar› da olur)/karton/yapıştırıcı/bant/kendili¤inden
yapışan kâğıt (dc fix) ya da akrilik boya/süsleme malzemeleri (boncuklar,
kurdela vb)
Kullanılacak Aletler
çekiç
makas
pense
yan keski
sıcak silikon tabancası

Yapılışı ile ilgili detaylı bilgi aşağıdaki pdf dosyasında...Dosyayı resme tıklayarak inceleyebilirsiniz.
Yağmur Çubuğu Yapma

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/tekno_tezgah/teknoyazi/ekim2007.pdf

Kaynak: http://www.biltek.tubitak.gov.tr/

14 Mart 2010 Pazar

Meb Yazarlık Yazılımları Projesi(Müzik Materyalleri)



MEB YAZARLIK YAZILIMLARI PROJESİ
YAZARLIK YAZILIMLARI
Yazarlık yazılımları; web ortamlı etkileşimli çoklu ortam eğitim uygulamaları ile içeriğini hazırlama amacıyla kullanılan yazılımlardır. Yazarlık yazılımları genel olarak aşağıdaki yazılım paketlerini içermektedir:

  • Web Sayfası Hazırlama Yazılımı
  • Resim İşleme Yazılımı,
  • Vektörel Grafik/Animasyon Hazırlama Yazılımı,
  • Video İşleme Yazılımı,
  • Ses İşleme Yazılımı






Yazarlık yazılımları ile Bakanlığımız eğitim portalı için hazırlanacak eğitsel içeriğin oluşturulması ve öğretmenlerimizin web tabanlı eğitim materyali (içerik, sunum, öğrenme nesnesi, vb.) hazırlamaları amaçlanmıştır. Yazarlık platformu, az veya hiç programlama becerisi olmayan öğretmen ve öğrencilerin, kaliteli eğitsel web sayfaları, internette kullanılabilecek resimler, vektörel animasyonlar, videolar ve ses kayıtları, vb. eğitsel uygulamalar oluşturmalarına imkân sağlayacaktır.
Yazarlık yazılımları içindeki her bir yazılımda geliştirilen, web sayfaları, resimler, videolar, vektörel animasyonlar, ses kayıtları birbirleriyle uyumlu biçimde ve istendiğinde bir arada bir web ortamlı uygulama ortamında kullanılabilmelidir.


http://yazarlikyazilimi.meb.gov.tr/index.asp

http://yazarlikyazilimi.meb.gov.tr/egitim/index.html

MÜZİK KONULU MATERYALLER

MEB YAZARLIK YAZILIMLARI PROJESİ KAPSAMINDA HAZIRLANAN EĞİTİM MATERYALLERİNDEN ÖRNEKLER.

KONULARINA GÖRE SINIFLANDIRILMIŞ ÖRNEK MATERYALLER

http://yazarlikyazilimi.meb.gov.tr/Materyal/konularagore.html

3 Mart 2010 Çarşamba

2010 Eurovision Şarkımız



Norveç’in başkenti Oslo’da 25-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 55. Eurovizyon Şarkı Yarışması’nda, Manga grubu Türkiye’yi ’’We Could Be The Same - (Aynı Olabiliriz)’’ adlı şarkıyla temsil edecek.




" Bir şey yapmaya ve o konuda küçük bir adım atmaya karar veriyorsunuz. Aniden, o küçük adım bir rüzgara dönüşüyor, büyüyor, hızlanıyor ve sizi asla geriye dönüş imkanı olmayan yerlere götürüyor... Böylesine bir olasılığı her an düşleyebilir, hatta öngörebilirsiniz de fakat yaratılan rüzgarın daha ne kadar büyüyebileceğini hiç kestiremezsiniz."